How to make a tuna roll!

8:26:00 PM






Hello girls!
It is time to cook again, yay!
Today I was in a hurry, so wanted to do something simple, delicious and fast. I decided to do this tuna roll that is one of my favorite things when it comes to lazy cooking,  and it is so simple to do and super yummy, I am sure you are going to like it.


Hola guapas!
Es momento de cocinar otra vez, yupi!
Hoy estaba muy apurada, así que no tenía tiempo para hacer algo laborioso y complicado, así que decidí hacer este enrollado de atún que es super fácil, simple y delicioso. Es uno de mis platillos favoritos en cuanto a cocinar rápido se refiere. 
Sé que les va a gustar, así que vamos a ver como lo hice.











Tuna roll
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Prep time                       Cook Time                        Total  
20 min                             10 min                  30 min
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5 medium potatoes                    (5 papas medianas)
2 cans of tuna in oil                   (2 latas de atún en aceite de oliva)
2 eggs                                       (2 huevos)
1 green pepper                          (1 pimiento verde)
1 lemon                                     (1 limón)
half a onion                             (media cebolla blanca)
2 teaspoons of mayonnaise     (2 cucharaditas de mayonesa)
1 teaspoon of chili sauce         (1 cucharadita de ají picante)
salt and black pepper                 (Sal y pimienta al gusto)
Olive oil                                     (aceite de oliva)
Cling paper                                (Papel transparente)


Optional:

Heavy whipping cream               (Crema)
Parmesan cheese                       (Queso parmesano)
Cherry tomatoes                        (Tomates cherry)
Green olives                              (aceitunas verdes)









1.- Peel and cut the potatoes in cubes. 
Then boil them until soft with a sprinkle of salt.

1.- Pela y corta las papas en cubitos.
Luego ponlas en agua a hervir hasta que estén blandas con una pizca de sal.




2.- Boil the eggs for 7 minutes. 
Peel them and set aside.


2.- Hierve los huevos por 7 minutos.
Pélalos y apártalos por un momento.




3.- Cut the onion and green pepper into small pieces.
Add a little bit of olive oil into a frying pan and put the onion and green pepper in it.
cook until the vegetables are soft and the onion is transparent.


3.- Corta la mitad de la cebolla blanca y el pimiento verde en pequeñas piezas.
Agrega un chorrito de aceite de oliva a un sartén y agrega los vegetales.
Cocina hasta que estén suaves y la cebola esté transparente.





5.- Open the tuna cans and drain the oil.
Add the tuna to the vegetables  and season with salt and pepper.
Cook for 5 minutes until everything is well combine.


5.- Abre las latas de atún y escurre el aceite.
Agrega el atún a las mezcla de los vegetales y agrega sal y pimienta al gusto.
Cocina por 5 minutos hasta que todos los ingredientes se combinen bien.


6.- Drain the potatoes(reserve a 1/4 of the boiled water)
Transfer the potatoes back into the  pot and smash them with the water that you reserved.
If you feel the potatoes are not that soft, add a little bit of butter.
Add the lemon juice and combine well.


6.- Escurre las papas (reserva 1/4 de agua de las papas)
Pon las papas en la olla y empieza a machacar las papas como formando un puré, utiliza el agua que guardaste para ayudarte a machacar.
Si sientes que las papas están duras, puedes agregar un poco de mantequilla.
Agrega el jugo de un limón y combina bien.




7.- Reserve one egg for decoration.
The other one, cut it into pieces and put it into a bowl with the tuna mixture.


7.- Reserva 1 huevo duro para decoración.
Corta el otro huevo duro en cuadritos y traspásalo a una fuente junto con la mezcla del atún.



8.- Add the 2 teaspoons of mayonnaise and the teaspoon of hot sauce.
Combine well all the ingredients.


9.- Agrega las 2 cucharaditas de mayonesa y la cucharada de salsa picante o ají.
Combina bien todos los ingredientes.



Extend the cling paper on your kitchen counter, this is going to help you create the roll.

Make sure the paper is completely smooth out.
Add the smashed potatoes on top to the cling paper and spread them with the help of a spatula or your clean hands.


Extiende el papel transparente sobre el mesón de la cocina, esto te ayudará a crear el rollo.
Asegúrate de que el papel esté completamente estirado y sin arrugas.

Agrega las papas al papel y estíralas con la ayuda de una espátula o tus manos. 



10.- When the potatoes are completely spread out into the cling paper you are going to add the tuna mixture in the middle of it, exactly like in the picture above.


10.- Cuando las papas hayan cubierto la mayoría del papel transparente, vas a agregar la mezcla del atún en el centro de ellas, como indica la foto.



The last step is to roll the potatoes.
First start with the lower part of the cling paper. Gently fold the lower part into the middle and repite the process with the upper part being very careful not to leave the cling paper in the middle of the 2 layers of potatoes.

Fold the edges too and let it rest for 5 minutes.
Don't forget to decorate the roll with the sliced egg and cherry tomatoes or even green olives.
The tuna roll is supposed to be eaten at room temperature.


El ultimo paso es enrollar las papas.
Primero empieza con la parte inferior del papel. Suavemente dobla la parte inferior hacia el centro y repite ese proceso con la parte superior teniendo cuidado de no dejar el papel transparente en medio de las 2 capas de papas.

Dobla las esquinas del rollo y deja reposar por 5 minutos.
No olvides decorar el rollo con las rodajas de huevo y los tomates cherry o inclusive con aceitunas verdes.
El enrollado de atún se debe comer a temperatura ambiente.





Enjoy the roll as it is or as a side.
In my case, I decided to serve it with a little bit of rice with green peas and a side of tomatoes with basil and mozzarella cheese.


Disfruta del enrollado solo o como acompañante.
En mi caso, decidí servirlo junto con una porción de arroz con guisantes y tomates con albahaca y queso mozzarella.






I hope you like this new recipe.
Let me know if you make it and don't forget that you can add so many variants to this dish, for example instead of tuna you can do it with shredded chicken or ground beef. The delicious part of this roll is to cook the meat with the onions and the green pepper, you can also add garlic and cumin if you are using chicken or beef.

If you want too, you can cover the tuna roll in a bechamel sauce or create a sauce with parmesan cheese, flour and cream, although is not necessary because by itself is so yummy.

Have a wonderful day and eat your whole plate!!!
xoxo


Espero que les haya gustado esta receta.
Cuéntenme si la hacen en casa y no olviden que pueden variar la receta agregándole pollo desmenuzado o carne molida. El secreto del enrollado es el sofrito con la cebolla y el pimiento, pero si se la hace con carne o pollo también le podemos agregar ajo y comino.

Si se desea también se puede bañar el enrollado con una salsa bechamel o con una salsa de queso parmesano, crema y harina, aunque no es necesario porque el rollo es muy rico al natural.

Que tengan un dia maravilloso.
Abrazos.

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25 comments

  1. muy buena pinta!!
    un besito

    ReplyDelete
  2. YUM!
    xx
    Mademoiselle Coconath
    http://mllecoconath.com

    ReplyDelete
  3. Wow this looks incredible. I haven't seen anything like this before and it would be so perfect on a hot day too.

    Sxx
    www.daringcoco.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, and it is delicious!!!!
      thanks for visiting the blog doll :)

      Delete
  4. que pinta más deliciosa!!
    un beso preciosa

    www.aprendiendoaquererme.com

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  5. Delicioso!!!

    http://www.trendsgalleryblog.blogspot.com
    *Participa en el sorteo internacional que tengo activo: https://goo.gl/NoGRZw

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  6. This looks amazing!!

    Brittany,
    www.lawyerlookbook.com

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  7. Mmm, this looks so good!

    http://carinazz.blogspot.com.ee/

    ReplyDelete
  8. I'm not a huge fish person, but I know my husband would love this! I'll have to try it and let you know how it goes. :)

    --Samantha

    http://www.BesosFromAmerica.com

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  9. Q pinta! debía estar super rico!
    Ahora deciros que hoy en http://www.elblogdesilvia.com/ os cuento como conseguir unas pulseritas muy chulas y hay para todas!
    Os espero
    Besitos

    ReplyDelete
  10. Yummy! It looks amazing ! :)
    please follow my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

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  11. I have to try this! So easy to make and looks delish. Thanks for sharing and visiting my blog. Appreciated! :)

    missymayification.blogspot.co.uk

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  12. These look just delicious!

    https://forsevenseasons.wordpress.com

    ReplyDelete
  13. Looks yummy! Thanks for sharing the recipe.
    www.effortlesslady.com

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  14. So good!

    God bless,
    XO, Claire
    Http://www.littlemissfashionqueen.com

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  15. thanx for sharing

    http://carrieslifestyle.com
    Posts online about Provence, Tuscany, Miami...

    ReplyDelete
  16. Que pinta más deliciosa, lo probaré fijo!!
    Me quedo por aquí
    Te invito a visitar mi blog
    Un besazo preciosa
    justmystyle40.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. Thank you for sharing this recipe! Looks yummy and as this is my taste I must try it :)
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    www.dressedwithsoul.com

    ReplyDelete
  18. Que bueno da ganas de comer la pantalla jaja !
    Muy bueno probaré a hacerlo !
    beso
    http://nohayedadparalamoda.blogspot.com.uy/

    ReplyDelete

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